Causs171215

Prolećna fudbalska sezona uskoro počinje a agonija FK Kopaonika, koja traje već duže vreme, nastavlja se. Račun kluba je u blokadi, a predsednik je dao ostavku sa zahtevom da se što hitnije održi Skupština kluba.
Kraću izjavu o trenutnim dešavanjima dao nam je predsednik FK Kopaonika, u ostavci, Miloslav Biserčić Čauš:

"Mesto predsednika sam bio prihvatio najiskrenije, u želji da se uradi kompletna reorganizacija kluba i klub počne sa aktivnostima, kako bi dostigli nekadašnje rezultate ali sada je sve krenulo u suprotnom pravcu i zato sam dao ostavku.
Ostavku sam takođe nudio i pre ali Upravni odbor kluba je nije prihvatio i sada sam ponovo podneo sa zahtevom da se što hitnije održi Skupština kluba jer stanje je takvo da preti i gašenje kluba a ja u tome ne želim da učestvujem.

Zbog loše finansijske situacije i nepoštovanja dogovora oko finansiranja račun kluba je blokiran već duže vreme. Kako bi se to prevazišlo nedavno je Upravni odbor preneo neka prava oko finansiranja kluba na Vidojević Dragana a u prelaznom roku su angažovani trener i igrači van Brusa iako je moja želja i dogovor bio da nastojimo da angažujemo fudbalere i stručnjake iz Brusa, što nismo uspeli zbog manjka kadrova. 
FK Kopaonik ove godine treba da obeleži 85 godina postojanja i umesto da pripremamo jubilej mi moramo da spasavamo klub od gašenja jer neko kao da želi da ugasi klub koji je centar sportskih dešavanja u Brusu. Neizvesnost oko normalnog funkcionisanja kluba postala je velika jer izgleda da budućnost FK Kopaonika dosta zavisi od politike i na kraju ja sam odlučio da podnesem ostavku iz moralnih razloga sa zahtevom za sazivanje Skupštine kluba."

Kako smo saznali Skupštiina kluba je zakazana za utorak 16. februar 2016. godine u 11:00 časova, posle koje će mnogo toga biti jasnije oko opstanka i daljeg takmičenja FK Kopaonik.

N.Miljković  foto:arhiva BrusONLINE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE