Stadion140816

Nedavno je bilo onemogućeno ekipi FK FUD-a da koristi gradski stadion za treninge kao i za početak fudbalskog prvenstva pa su morali da odlože utakmicu 1. kola. Ovu utakmicu igraju u četvrtak 25. avgusta i nadaju se da će igrati na gradskom stadionu u Brusu.

Posle ovog slučaja koji je zadesio ekipu FK FUD-a, kada im nije dozvoljeno da koristi gradski stadion u Brusu, uprava FK Gnjila je uredno poslala zahteve na više adresa u opštini Brus za korišćenje terena ali nisu dobili odgovor pa su za utakmice u prvenstvu rezervisali sportski teren hotela JUNIOR u Brzeću.

Ova dva kluba su se obratila pisanim putem predsedniku opštine Brus, načelniku OU Brus i Ustanovi za fizičku kulturu „Sportski centar“ Brus sa molbom i zahtevom da im se odobri upotreba gradskog stadiona i pratećih objekata za nesmetano održavanje i odigravanje takmičarskih utakmica Prve lige Rasinskog okruga u sezoni 2016/17.

FKFUD210816FK FUD je pre par dana poslao zahtev opštini Brus obrazloživši da odluka UO Sportskog centra, kojom „fudbalski teren u Brusu sa pomoćnim terenom i svlačionicom, daje na korišćenje FK „Kopaonik“ i OFK „Kopaonik 1931“ iz Brusa radi održavanja treninga i odigravanja utakmica“, nije validna i da je ništavna iz više razloga.

Možda je sve ovo moglo da se izbegne da je neko pre donošenja odluke o ustupanju javnog prostora sproveo konsultacije sa građanima odnosno fudbalskim klubovima koji su donedavno koristili stadion i sportske objekate. Ako ne pravna, onda bar moralna obaveza je bila da se konsultuju sa upravama fudbalskih klubova i najverovatnije ne bi došlo do problema.

Ako kojim slučajem FK FUD i FK Gnjila budu domaćini na terenima van Brusa neprihvatljivo je da gledaoci koji žele da gledaju utakmice FUD-a i Gnjile budu primorani da putuju van Brusa izlažući se dodatnim troškovima i to u nepovoljnoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi veliki broj građana.

Nadamo se da će opština Brus pronaći zajednički jezik sa fudbalskim klubovima i rešiti nastali problem, na obostrano zadovoljstvo ali i zadovoljstvo građana opštine Brus koji aktivno prate utakmice ova dva kluba.

Ova dešavanja su bila i na dnevnom redu 3. sednice SO Brus - pogledajte OVDE (klik)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE