Boranci090815

Meštani sela Boranci, malog sela u opštini Brus, okupili su se i 2015. godine. Skup su održali 09. avgusta, na dan Svetog Pantelejmona. Ovaj već tradicionalni skup meštana sela Boranci i njihovih rođaka ove godine je bio skroman zbog nekoliko smrtnih slučajeva koji su se desili od prošlog skupa, 2014. godine.

Kako su prisutni rekli ovim skupom žele da skrenu pažnju svima da i oni postoje, da su složni i imaju elana ali im je potrebna podrška i pomoć matične opštine, Opštine Brus, a njihova jedina zamerka je to što još nije urađen put koji se gradi već 15 godina. 
O istoriji sela Boranci pričao je Milisav Zajić, koji trenutno živi u Kruševcu ali dosta vremena provodi u selu Boranci i veoma je aktivan u očuvanju sela kao i pri organizovanju skupa:

 
Više reči o istoriji obrazovanja i broju učenika, nekada i sada, pričao je nastavnik Miladin Vukojičić:
 
Mihajlo Obradović - Mikica, pričao je o značaju i tradiciji okupljanja meštana sela Boranci, obudućim planovima i  razvoju sela kada se završi put:
 
Iako su meštani sela Boranci razmišljali da li da ove 2015. godine održe skup ipak su odlučili da se okupe kako bi ostale upoznali sa svojom istorijom, pokazali gde žive, da ih muči neizgrađen put kao i da su složni, što je najvažnije. 
Nadamo se da će sledeće godine skup biti brojniji. 
Srećno Borančani! 

Fotografije pogledajte OVDE(klik) 

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE