Do pojedinih zaseoka u opštini Brus i dalje je nemoguće doći, čak i terenskim vozilima.

KrivaReka 21012017

Danas smo dobili poruku iz sela Stanulovići da kod njih nije čišćeno već dvadeset dana, od početka 2017. godine, kada je i počeo da pada sneg. Situacija je veoma ozbiljna jer im je ponestalo hrane, ima bolesnih i nemoguće je doći po lekove:

"Sramota što se ne čiste puteve po selima. Strašno. Selo Stanulovići još nije prohodno to je strašno. Meštani nisu primili penzije mesec dana, nemaju hleba zašta da kupe a porez i struju što treba za opštinu sve redovno isplaćuju, a sada ni lekove ne mogu da uzmu..."
Pitali smo za broj telefona i dobili smo odgovor "06463... teško ćete me dobiti jer u Stanulovićima samo na jednom mestu ima signal. Samo kad ja pozovem."
Javili smo nadležnim službama u lokalu da smo dobili informaciju da je neprohodno do Stanulovića i da je ljudima potrebna pomoć. To smo preneli sagovorniku, na šta je usledio odgovor "Da vidimo i to, evo dva dana ne pada sneg a ovde niko da prođe. Ima i bolesnih od gripa, lekovi trebaju... hvala unapred."
A zatim je stigla nova poruka:
"U Blaževu kod poštara ima svašta, poslato još pre petnaest dana, ali ne može da donese. Treba nam sve, od šećera do brašna, lekovi za temperaturu, sirup za kašalj, antibiotici. Hvala na ovom broju sto ste poslali, ali gospodin kaže "tek u ponedeljak da vidi". Strašno, šta reći.!“

KrivaReka21012017 1

U MZ Kriva Reka situacija je slična jer do pojedinih zaseoka (Novčići i Milosavljevići) put nije čišćen, a i u zaseoku Lazarevići je neprohodno i veoma otežano kretanje.
Put Kriva Reka - Kopaonik neprhodan je od skretanja za zaseok Nikolići i ne čisti se. Traktori su čistili sa branama dok je moglo ali zbog velikog snega je onemogućeno, a kako meštani kažu teško će sada i Ulta pročistiti.
Kriva Reka je na samo desetak kilometara od centra Kopaonika, a meštani da bi došli do Kopaonika primorani su da prepešače do rasksnice na Rendari ili ako putuju vozilima da idu preko Brusa i Brzeća što je oko 60 kilometara.

Ravni DiF21012017

Već smo pisali o braći Filipu i Davidu koji do škole idu pešice. Ima nekih 800 metara koje bi trebalo pročistiti od njihovog zaseoka do glavnog puta, ali ni do danas to nije urađeno, pa njihov otac čisti ručno kako bi oni mogli da idu u školu a on na posao.
Na prvi pogled ova deca uživaju na snegu, u čemu se slažemo, ali pitanje je da nešto hitno zatreba kako bi vozila izašla do njihovog zaseoka.
(fotografije pogledajte OVDE)

Nadamo se da će uskoro biti očišćeni i prohodni svi putevi na teritoriji opštine Brus jer sve puteve bi trebalo održavati prohodnim, naročito u zaseocima, kako bi svim stanovnicima bilo pokazano da neko podjednako brine o njima i da na njih računa u budućnosti.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE