SOBrus34
Poljoprivrednike u opštini Brus najverovatnije očekuje bolja podrška od strane opštine u naredoj godini jer su odbornici SO Brus usvajanjem lokalnog budžeta za 2016. odredili oko 11.000.000,00 dinara za razvoj poljoprivrede. Posle likvidacije Direkcije za poljoprivredu opštine Brus, na 34. sednici SO Brus imenovan je Upravni i Nadzorni odbor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Brus.

Posle promene lokalne vlasti u martu 2015. godine ubrzo je došlo i do pokretanja likvidacionog postupka Direkcije za poljoprivredu, a za likvidacionog upravnika postavljen je Miroljub Jeličić. U tom periodu poljoprivrednici sa teritorije opštine Brus nisu praktično imali svoju službu jer Direkcija nije mogla da radi nove poslove zato što je bila u procesu likvidacije. Ipak, ista lokalna vlast posle likvidacije Direkcije za poljoprivredu i izgubljenih godinu dana sada je razrešila stare i imenovala nove članove UO I NO Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Brus čiji je budžet za 2016. godinu oko 11.000.000,00 dinara.
Za predsednika UO Fonda za razvoj poljoprivrede imenovan je bivši likvidacioni upravnik Direkcije za poljoprivredu, Miroljub Jeličić, a odbornici su izglasali da predsednik UO, osim dnevnica koje pripadaju i ostalim članovima, ima i mesečnu nadoknadu za angažovanje u visini od oko 52.000 dinara neto. 


Iskreno se nadamo da će poljoprivredni proizvođači na teritoriji opštine Brus u 2016. godini dobiti veću pažnju zaposlenih u Opštini Brus i članova UO i NO Fonda za razvoj poljoprivrede.

N. Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
posmatrac 256181218
Dobro recite vi meni imali vise bilo kaga kome nije jasno sta se ovde radi! Pa oni su ukinuli legalan organ poljoprivrede da bi navodno smanjili budzetske troskove! Ustvari odradili su osvetu Zoranu Obradovicu zato sto nije podrzao preletace koji su danas na vlasti! Oterali su coveka koji je po struci inzenjer agronomije a sada imanovali coveka sa dobro poznatim nadimkom u Brusu da nam unapredi poljoprivredu! Sreca pa idu izbori i ja se nadam da ce konacno da se vrednuje i moral a ne samo sposobnost da se parama i prevarama pliva u ovom mulju, a sve pod parolom"sposoban"! Tesko nama dok nas ovako sposobni vode i odlucuju o nasim parama!!!
| 12 -2
Realno 256422522
Poljoprivredooooo moja ax
| 9 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE