sportoviPribližava se dan kada će biti proglašeni najbolji sportista, sportistkinja i sportska ekipa opštine Brus u protekloj 2015. godini, u kojoj su bruski sportisti učestvovali sa uspehom na različitim takmičenjima i turnirima. Svi se nadamo da će biti izabrani najbolji sportisti Brusa koje ćemo i dalje zajedno da bodrimo i pratimo njihove uspehe.
Kako nema poziva od strane opštine Brus da građani predlože najbolje sportiste i timove u 2015. godini BrusONLINE i ove godine daje svoje predloge: Daša Dobrodolac (skijanje), Kristina Deljanin (džudo), Stepa Tanasković (košarka), Branko Antić (moto kros) i FK Kopaonik - 2001/2003 godište (fudbal).

Daša Dobrodolac (skijanje)
DobrodolacD01
Daša Dobrodolac je uspešna takmičarka u skijanju, a učenica je šestog razreda OŠ „Prvi Maj“ u Vlajkovcima. Odličan je đak, dobra dugarica i dobar sportista. Daša je počela karijeru kao takmičar u ski klubu „Bela reka“ Brzeće a sada je član ski kluba „Rtanj“ na Kopaoniku.
Od 2010. pa do sada osvojila je preko 40 medalja takmičeći se na alpskim kupovima na Kopaoniku, Mokroj Gori, Staroj planini, Crnom vrhu, Zaječaru, Zlatiboru. Bila je počasni gost na Staroj planini i primila pehar kao jedan od najboljih skijaša 2011/12 god.
U 2015. godini Daša je osvojila prvo mesto na državnom prvenstvu na Bjelašnici u Bosni i Hercegovini, kao i drugo mesto na državnom prvenstvu u Hrvatskoj na Sljemenu.
Svoj talenat i znanje u skijaškom takmičenju pokazala je 17. januara 2015. na trci na Kopaoniku, kada je vožen alpski kup na stazi “Gobelja" pod nazivom "Kup šampiona", u organizaciji skijaškog kluba BSK gde je Daša (kategorija - starija cicibanka) osvojila prvo mesto, bila je bolja i od dečaka, imala je vreme staze i osvojila diplomu, pehar, medalju i tablet kao najbolja.
Daša je državna prvakinja u veleslalomu za 2011. 2012. 2013. 2014. i 2015. godinu.
Trenutno je mlađa pionirka. 

Kristina Deljanin (džudo)

DeljaninK1
Kristina Deljanin je učenica osmog razreda OŠ "Jovan Jovanović - Zmaj", svestrana sportistkinja i jedana je od najuspešnijih takmičarki JK "Brus".
U 2015. godini Kristina je uglavnom osvajala prva mesta na domaćim i međunarodnim džudo turnirima:
Džudo kup Župa Aleksandrovac 2015. - 1. mesto
X međunarodni džudo turnir "Mladost Evrope" 2015. - 1. mesto
II trofej Braničeva 2015. - 1. mesto
Međunarodni turnir "Nenad Cvetkovic Cvele" Niš 2015.  - 1. mesto
XX internacionalni dzudo turnir Rožaje - Montenegro 2015 - 1. mesto
Medijana kup Niš 2015  - 1. mesto
Prvenstvo III regiona osnovnih i srednjih škola 2015 - 1. mesto
Internacionalni turnir za pionire i pionirke Niš 2015  - 1. mesto 
Kristina je aktivna i takmiči se i u drugim sportovima gde takođe osvaja medalje i nagrade:
Skijanje: Srebrnački kup 2015  - 2. mesto
Atletika:
XVI memorijalna trka "Goran Raičević" Brus 2015 - 2. mesto
Školsko takmičenje u trčanju 2015  - 1. mesto
Opstinsko takmičenje u trčanju 2015 - 1. mesto
Okružno takmičenje u trčanju 2015 - 2. mesto
Školsko takmičenje skok u dalj 2015  - 1. mesto
Opštinsko takmičenje skok u dalj 2015  - 1. mesto
Okružno takmičenje skok u dalj 2015  - 2. mesto
Tenis:
Turnir u tenisu 2015 - 2. mesto

Moramo napomenuti da Kristina Deljanin ima i mlađeg brata i sestru, Aleksandra i Minu, koji su takođe veliki talenti, uspešni sportisti i primerna deca.

Aleksandar Deljanin uspešno igra fudbal za pionirsku ekipu FK Kopaonik iz Brusa, a učenik je sedmog razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

DeljaninAZa pionirsku reprezentaciju Srbije nastupao je 8 puta, u timu selekcije Regiona Istočne Srbije nastupio je 13 puta, igrao je i 5 utakmica za pionirski tim OFK Beograd a FK Rad nastupio je 6 puta. Za FK Napredak nastupio je celu sezonu.
Aleksandar je na Kopaonik Kup-u 2015. godine u Brzeću dobio pehar za najboljeg igrača turnira, a na krosu "Goran Raičević" već duže vreme osvaja prvo mesto u svojoj kategoriji.

 

Mina Deljanin je učenica trećeg razreda OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i veoma je uspešna na takmičenjima i turnirima u džudou, kao i njena starija sestra Kristina, na kojima je u 2015. zabeležila sledeće rezultate: DeljaninM
Prvo takmičenje za poletarce Niš 2015 - 1. mesto
III memorijalni judo turnir "Srđan Čolić" Brus 2015 - 1. mesto
II turnir centralne Srbije za poletarce Bor 2015 - 1. mesto
III judo turnir za poletarce i poletarke Brus 2015 - 2. mesto
Medjunarodni turnir "Nenad Cvetkovic Cvele" Niš 2015 - 1. mesto
II trofej Braničeva 2015 - 3. mesto
I međunarodni judo turnir "Vrnjačka Banja" 2015 - 1. mesto
Judo kup Župa Aleksandrovac 2015 - 1. mesto
Internacionalni judo turnir Rožaje 2015 - 1. mesto 

Stepa Tanasković - košarka
Stepa200815 1

Stepa Tanasković je košarkaš juniorskog i seniorskog tima KK Kopaonik Brus, a učenik je IV razreda "Srednje škole u Brusu". TanaskovicS01
U prvom delu sezone u seniorskoj ligi, Stepa je na osam utakmica prosečno zabeležio 16,7 poena po utakmici, a u juniorskoj ligi na 5 utakmica zabeležio je 25,4 poena po utakmici.
Vodeći je strelac u obe ekipe (i u juniorskoj i u seniorskoj ligi).
U ovoj polusezoni najbolju utakmicu u seniorskoj ligi je odigrao protiv Ušća iz Kraljeva postigavši 25 poena (6 od 9 šut za tri poena), a u juniorskoj protiv Basketa iz Vrnjačke Banje postigavši 34 poena i najviše trojki u juniorskoj ekipi protiv Jagodine - 7 trojki iz 10 šuteva.

Očekujemo početak drugog dela sezone 30. januara i nadamo se još uspešnijim nastupima Stepe Tanaskovića. 

Branko Antić (moto cross) BrankoAnticMotoricom
Branko Antić
je u 2015. godini osvojio petu šampionsku titulu Srbije u moto krosu, u klasi MX 1. Branko je na svim trkama u šampionatu Srbije bio prvi od domaćih takmičara i osvojio ubedljivo prvo mesto i šampionsku titulu. Kruna 2015. je bilo učešće u timu reprezentacije Srbije na Mediteran kupu u Francuskoj gde je tim Srbije, u veoma jakoj konkurenciji, osvojio 4. mesto a Branko peto mesto u klasi MX 1.

FK Kopaonik - 2001/2003 godište
FKKopaonik Beka 
Pioniri FK Kopaonik - 2001/2003 godište se takmiče u pionirskoj ligi RIS sever A i jedan su od najuspešnijih timova Brusa u 2015. godini. Ovaj tim koji uspešno trenira Branislav Beka Savić je na 9 utakmica, zabeležio 7 pobeda, 1 nerešen rezultat i 1 poraz. Ostala im je jedna neodigrana utakmica i pobedom bi osigurali drugo mesto u jesenjoj sezoni.
Za pionire FK Kopaonik - 2001/2003 godište nastupaju i 4 reprezentativca selekcije Regiona Istočne Srbije: Andrija Cvetković, Matija Gočmanac, Petar Kovačević  i Deljanin Aleksandar koji je više puta nastupao i za pionirsku reprezentaciju Srbije.  I ostali igrači su svojom igrom zaslužni za uspeh, jer je fudbal timska igra, ali treba istaći Pavla Kovačevića i Aleksu Miljkovića.
FKKopaonik Beka
S leva na desno - stoje: trener Branislav Beka Savić, Stefan Bošković, Uroš Jeličić, Pavle Kovačević, Aleksa Miljković, Marinković Strahinja, Lazar Popović, Nikola Đorđević, Petar Kovačević, Sinđelić Nemanja
donji red: Nikola Matić, Veljko Simić, Andrija Cvetković, Deljanin Aleksandar, Nemanja Obradović, Nemanja Grčak.

Ovo su predlozi BrusONLINE a vi dragi čitaoci ako imate predloge za izbor sportista Brusa 2015. pošaljite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. i objavićemo. 

BrusONLINE

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE