FKFUD290816

Brus 01.03.2017. Fudbalski klub FUD iz Brusa je u finansijskim problemima i ima zabranu lokalne samouprave Brus da igra i trenira na gradskom stadionu u Brusu. Pred početak nastavka prvenstva deo uprave kluba se okupio u kafeu "Feniks" kako bi se dogovorili i napravili strategiju kako dalje i kao da šalju poruku da se klub polako uzdiže kao mitološka ptica Feniks. 

O trenutnim problemima koji su zadesili klub i planovima za njihovo prevazilaženje izjavu je dao predsednik FK FUD Goran Bekrić.

FKFUD uprava

"FK FUD je kao legendarna mitološka ptica Feniks koja se rađa iz pepela i koja je simbol borbe, besmrtnosti i vaskrsnuća. Zato mislim da ćemo svi zajedno uspeti ponovo da podignemo FK "FUD" i vratimo ga na stare staze fudbalske slave. Naš pad je počeo 2015. da bi kulminirao 2016. godine najviše zahvaljijući Opštini Brus koja nam je uskratila neophodna finansijska sredstva i što je najgore zabranila nam da igramo na stadionu u Brusu koji je delom izgradila nekadašnja fabrika PPT "FUD" Brus.

Te 2016. godine otišlo nam je nekoliko ključnih igrača ali igrači koji su ostali izneli su veliki teret i što je najvažnije pokazali su jedinstvo i slogu. Nije nas slomilo to što nismo imali novca, morali smo pozajmljivati, nadajući se da će predsednik opštine Brus pustiti sredstva koja sleduju klub ali nažalost to nije uradio. Zabranili su nam i da igramo na stadionu u Brusu što nam nije bilo svejedno najviše zbog naše publike ali i zbog povećanih troškova. Sve te nedaće u prethodne dve godine su igrače i upravu samo ojačale. Evo polako nam se vraćaju igrači koji su otišli iz kluba jer su uvideli neke stvari.

Pokušavamo da sakupimo novac kako bi mogli da nastavimo prvenstvo, što moram priznati nije lako ali se ne predajemo. Javljaju se ljudi i van Brusa da nam pomognu jer znaju da je FK "FUD" jedna ekipa koju krasi drugarstvo i sloga, a najpre poštenje.

Uskoro ćemo preko medija objaviti saopštenje i poziv svima koji vole fudbal, a naročito FK "FUD", da nam pomognu i da se kao mitološka ptica Feniks uzdignemo i nastavimo fudbalski put zajedno sa našim navijačima i simpatizerima, na radost svih građana Brusa." - rekao je predsednik FK "FUD" Goran Bekrić.

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE