AgroBiznis IIsavetovanje0323

Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća održaće se 9. marta 2023. godine u Svečanoj sali hotela „Levač“ u Rekovcu.

Savetovanje organizuju "Institut za primenu nauke u poljoprivredi" Beograd, "BioSens", "istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema" Novi Sad, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, "Institut za voćarstvo" Čačak, "Poljoprivredni fakultet" Novi Sad, Hemijski fakultet Beograd, "Agronomski fakultet" Čačak, "Institut za ekonomiku poljoprivrede" iz Beograda i "Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika" Rekovac.

Osnovni cilj savetovanja je, osim upoznavanja proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz oblasti voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća, jeste i razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu.

Takođe, jedan od ciljeva odnosi se i na potrebu za dualnim obrazovanjem, u čemu srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca i novoformirano ogledno dobro sa modernim eksperimentalnim zasadima, imaju veliku važnost za sve regione u neposrednom okruženju. Učesnicima savetovanja će osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća, biti predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.

Predavači su eminentni stručnjaci iz zemlje i inostranstva iz oblasti proizvodnje i čuvanja jagodastog voća, „pametne“ poljoprivrede i agroekonomije.

Učešće na savetovanju je besplatno.
izvor:psss.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE