eAgrar0123

Beograd 16.03.2023. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da od danas počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG), što ujedno predstavlja novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i istovremeno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda jeste da se prođe kroz ceo proces i da se eventualne nepravilnosti ili poteškoće otklone na vreme i da se time osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

Svi poljoprivredni proizvođači moći će da se već od ponedeljka, 20. marta, slobodno prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS ili pozivom na broj 0800106107.

Ministarstvo još jednom poziva one poljoprivrednike koji do sada nisu preuzeli parametre za svoj eID broj da to učine i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE