AgroBiznis savetovanje0323

Rekovac 10.03.2023. Drugo savetovanje agrobiznis sektora jagodastog voća održano je juče u Svečanoj sali hotela „Levač“ u Rekovcu okupivši oko 350 učesnika.

Savetovanje su otvorili pomoćnik ministra poljoprivrede Republike Srbije Aleksandar Bogićević, direktor Instituta za primenu nauke u poljoprivredi dr Rade Jovanović, predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević i direktor srednje poljoprivredne škole u Rekovcu Ljubiša Stevanović.

Osnovni cilj savetovanja je razvoj neophodnih kapaciteta za agrobiznis sektor jagodastog voća kako bi se prilagodili tendencijama i promenama na svetskom tržištu kao i upoznavanje proizvođača, hladnjačara, prometnika i stručnjaka iz oblasti voćarstva sa inovacijama u tehnologiji gajenja i čuvanja jagodastog voća. Takođe, jedan od ciljeva odnosio se i na potrebu za dualnim obrazovanjem, u čemu srednja Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika iz Rekovca i novoformirano ogledno dobro sa modernim eksperimentalnim zasadima, imaju veliku važnost za sve regione u neposrednom okruženju.

Učesnicima savetovanja je osim značaja primene savremenih tehnologija u proizvodnji jagodastog voća predstavljena i ekonomska analiza ove proizvodnje.

Savetovanje su organizovali "Institut za primenu nauke u poljoprivredi" Beograd, "BioSens", "istraživačko-razvojni institut za informacione tehnologije biosistema" Novi Sad, Konzorcijum Zeleni „BERRY“ tim, "Institut za voćarstvo" Čačak, "Poljoprivredni fakultet" Novi Sad, Hemijski fakultet Beograd, "Agronomski fakultet" Čačak, "Institut za ekonomiku poljoprivrede" iz Beograda i "Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika" Rekovac.
N-Miljković izvor i foto:psss.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE