zitoBotunja 0623

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vlade Republike Srbije saopštilo je da je rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru produžen do 1. aprila ove godine, a da je danas počela i isplata te vrste subvencije.

U saopštenju se podseća na to da se podnošenje zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje i za refakciju akcize odvija nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena.

Neophodno je da poljoprivredni proizvođači, pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje, u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva. Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun, dok to neće biti omogućeno onima koji zemlju daju u zakup drugom licu.

Svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE