Oblaci 0722

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije do petka 14. juna biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji lokalno mogu biti i izraženiji sa velikom količinom padavina za kratko vreme, pojavom grada i sa jakim i olujnim vetrom u zoni najjačih pljuskova.

U utorak 11. juna u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, a u sredu 12. juna i četvrtak 13. juna i u ostalim regionima pojava grmljavinskih nepogoda sa gradom, olujnim vetrom i sa većom količinom padavina za kratko vreme.Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti -  RHMZ Srbije izdavaće hitna upozorenja jedan do dva časa unapred za konkretne lokacije.

Dnevna temperatura u utorak 11. juna od 25°C na severu i zapadu do 33°C na jugoistoku Srbije. Razlike u temperaturi nastaviće se i u sredu i četvrtak 12 i 13. jun, kada se na severu i zapadu očekuju dnevni maksimumi od 21 do 26°C, a na jugoistoku i dalje oko 30°C. Na jugu zemlje osvežiće tek u petak 14. juna.
izvor:hidmet.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE