PSSks101215 1
Poljoprivredna stručna služba Kruševac redovno posećuje gazdinstva u opštini Brus kako bi ih edukovali i upoznali sa mogućnostima koje mogu ostvariti kao registrovana poljoprivredna gazdinstva.

U četvrtak 10. decembra 2015. godine radnici PSS Kruševac, dipl.ing.poljoprivrede Momir Nedić, stručni saradnik za voćarstvo i vinogradarstvo i dipl.ing.poljoprivrede Zoran Starinac, imali su redovne obilaske odabranih domaćinstava na teritoriji opštine Brus koje posećuju jednom u kvartalu.
PSSks101215 2 PSSks101215 3
Tog dana obišli su tri gazdinstva u selima Osredci i Grad gde su napravljene fotografije prilikom posete gazdinstvu Ilić. Razlozi poseta su bili upoznavanje poljoprivrednika sa mogućnostima ostvarivanja sredstava za investicije u poljoprivredu kroz najavljene IPARD fondove, kao i tekuća problematika oko održavanja postojećih i podizanja novih zasada maline i kupine.


U utorak 15. decembra 2015. godine Momir Nedić i njegov kolega dipl.ing.poljoprivrede Živomir Nikolić, takođe stručni saradnik za voćarstvo i vinogradarstvo, posetili su još dva domaćinstva na teritoriji opštine Brus, u selu Kočine, koja se takođe bave uzgojem maline i kupine, prilikom koje je akcenat stavljen na planiranje đubrenja zasada počevši od hemijske analize zemljišta do izbora vrste đubriva, načina i vremena đubrenja. 

BrusONLINEDodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE