Lovci300715

Lovačko udruženje "Kopaonik" iz Brusa održalo je četvrtu sednicu Upravnog odbora 30. jula 2015. godine. Upravnik lovišta, Đorđe Đenadić nam je rekao kako je protekla sednica, koje su bile teme kao i zaključak: 

"Sednicom je predsedavao predsednik Udruženja Slobodan Jezdić a sednici su pored članova UO prisustvovali i zamenik predsednika udruženja, predsednik Skupštine, predsednik disciplinske komisije, sekretar udruzenja i stručna i  lovočuvarska služba.  Na sednici je razmatrana trenutna materijalna situacija udruženja, podnet je izveštaj od strane Upravnika lovišta o izmirenim obavezama lovaca i članova Upravnog odbora u vidu izmirenja članarine za tekuću lovnu godinu kao i o realizovanim obaveznim lovačkim akcijama i sastancima po sekcijama.

Takođe je razmatran i rad lovočuvarske službe, izneti su svi rezultati i problem prilikom obavljanja poslova na gajenju i zaštiti divljači i uređenju lovišta.  

Doneta je odluka o organizovanju izložbe i ocenjivanje lovačkih pasa, koja je zakazana za 19. avgust 2015. godine kako bi i najbolji lovački pomoćnici stekli pravo da nesmetano učestvuju u lovu, našta ih obavezuje Zakon o divljači i lovstvu Republike Srbije.  

U planu su i izgrađivanje jednog uzgajališta za divlje svinje, koje bi trebalo da počne u septembru-oktobru tekuće godine, čime bi se poboljsali uslovi i brojnost ove sve interesantije divljači za lov.  

U mesecu decembru je dogovoreno i puštanje u lovište oko 80 divljih zečeva, koji će sigurno uvećati brojnost u lovištu.  

Na kraju sednice pored diskusije o pratećim problemima određenih sekcija i donošenju zaključaka o rešavanju istih, rešavalo se i o zahtevima lovaca koji su podneti za prijem u članstvo LU " Kopaonik". Svi zahtevi su jednoglasno prihvaćeni.  

Zaključak je na kraju da pored svih teškoća i problema u kojima se Udruzenje nalazi, sadašnje rukovodstvo daje maksimalne napore da se situacija u udruženju popravi, da se poveća članstvo, brojnost divljači, uređenje lovišta kao i međusobni odnosi između lovaca, kako u samom udruženju tako i sa članovima drugih udruženja u Srbiji, gde će preovladati prijateljski odnos i dugogodišnje drugarstvo, zašta lov i ima prvenstvenu namenu. 

Prijateljski lovački pozdrav DOBAR POGLED!"

BrusONLINE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE