Brus zgradaOpstine

Brus,22.04.2020 -Na devetoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije Brus, održanoj dana 22.04.2020 godine, a u vezi nastale situacije doneti su sledeći zaključci:

Na devetoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije Brus, održanoj dana 22.04.2020 godine, a u vezi nastale situacije doneti su sledeći zaključci:

  1. Usvaja se zapisnik sa osme vanredne sednice OpŠVS održane dana 10.04.2020 godine.

  2. Nalaže se JKP ,,Rasina” Brus da uz preduzimanje svih mera zaštite protiv širenja virusa COVID-19 izvrši otvaranje Zelene pijace u Brusu, uz predhodnu dezinfekciju svih površina. Pijaca će raditi od 07:00 do 15:00 časova.
    Zabranjuje se ulaz na Zelenu pijacu motornim i teretnim vozilima. Ulaz za građane biće iz ulice Mike Đorđevića, a izlaz na Oslobodilačku ulicu.
  1. Nalaže se Komunalnoj inspekciji opštine Brus da u saradnji sa drugim službama vrši kontrolu svih mera zaštite u objektima na otvorenom i zatvorenom prostoru koji su počeli sa radom.

  2. Radnici Centra za socijalni rad opštine Brus- Dom za stara lica, koji trenutno nisu radno angažovani u obavezi su da se pridržavaju socijalne distance uz preduzimanje svih zaštitnih mera u cilju smanjenja rizika od širenja virusa COVID-19 zbog predstojećeg radnog angažovanja.

  3. Dozvoljava se rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga (automehaničarske i vulkanizerske radnje, obućari, krojači, škola za obuku vozača i dr.), poslodavcima iz oblasti trgovine na malo. Rad se može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava- maski i rukavica.

  4. Do daljnjeg nije dozvoljen rad objektima čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, kao i delatnost koja podrazumeva blizak fizički kontakt.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Brus
Saša Milošević    

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivne mere zaštite OVDE
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Apel i upit svima. 76469304
Da li stab preporucuje da se slave slave i molitve? Svi znamo da naredni period obiluje istim? Sta strucna lica kazu na tu temu,koje su preporuke? Proslaviti molitvu sa maskama i rukavicama uz soc.i fiu.distancu bila bi ironija.Jasno je sta je logicno,ali sta oni preporucuju.Izvolite omate ozbiljnobpitanje za celokupnu javnost.Da ne bude posle virus opet hara!!!
| 0 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE