MinistarstvoRada

Beograd, 28.04.2020. Beograd, 28. april 2020. godine – Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je unapredilo veb-sajt aplikacijom putem koje građani mogu da dobiju sve važne informacije na jednom mestu u vezi sa zaraznom bolešću COVID-19.

U saopštenju se navodi da će aplikacija biti dostupna i za android uređaje putem „Google Play“ prodavnice.

Građani će na ovaj jedinstveni način moći da se informišu o merama i načinima zaštite od koronavirusa prilikom obavljanja dnevnih aktivnosti, ali i tokom putovanja.

Svi važni brojevi telefona nadležnih institucija biće na jednom mestu, kao i uputstva o načinima samoprovere na koronavirus.

Putem aplikacije građani mogu da traže pomoć od jedinica lokalne samouprave ukoliko im je potreban doktor, hrana ili namirnice.

Takođe, mogu anonimno prijaviti Inspekciji rada objekat koji krši pravila o cenama, Zakon o radu ili se ne pridržava zaštitnih mera, ili osobu koja krši naredbu o kućnoj izolaciji. Na aplikaciji su dostupna i sva pravila koja važe za vreme policijskog časa.

Ovim putem mogu da se prijave svi oni koji žele da volontiraju i na taj način pruže pomoć onim građanima kojima je to neophodno.

Građanima Srbije biće dostupne najnovije vesti u vezi sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, kao i svi važni akti resornog ministarstva doneti u vezi sa epidemiološkom situacijom izazvanom virusom SARS-CoV-2.

Ministar Zoran Đorđević ocenio je da će pomenuta aplikacija pomoći građanima u borbi protiv koronavirusa, i izrazio uverenje da će sve informacije dostupne na jednom mestu olakšati informisanje, ali i pružiti pomoć onima kojima je ona potrebna.

Ministarstvo je pokrenulo i Vajber kanal preko kojeg građani koji su pristupili grupi, a trenutno ih ima približno 30.000, redovno dobijaju sve značajne informacije iz nadležnosti resornog ministarstva.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE