ARRRO KS05206v

Kruševac,11.05.2020. Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga, kao akreditovana agnecija realizuje brojne programe Razvojne agencije Srbije, Ministarstva privrede i drugih relavantnih institucija, a koji su usmereni na razvoj sektora MSP i preduzetnika.

Jedan od trenutno aktuelnih programa koji su usmereni na razvoj i podršku u poslovanju privrednim subjektima je:

PROGRAM PODSTICANjA RAZVOJA PREDUZETNIŠTVA KROZ FINANSIJSKU PODRŠKU ZA POČETNIKE U POSLOVANjU U 2020. GODINI-START UP KREDITI Fonda za razvoj RS

Ulaganja koja se mogu finansirati u okviru ovog Programa obuhvataju:

  • tekuće održavanje poslovnog ili proizvodnog prostora do iznosa od 350.000,00 dinara
  • kupovinu opreme (nove ili polovne, ne starije od pet godina);
  • operativne troškove, koji mogu da učestvuju najviše do 20% u strukturi ukupnog ulaganja.

Prednost će imati zahtevi privrednih subjekata čiji su osnivači prošli besplatnu obuku za započinjanje poslovanja po Programu Standardizovanog seta usluga za MSPP, koji se realizuje preko akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Pravo da se prijave na Javni poziv imaju preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koji su registrovani u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva.

Privredni subjekti koji zadovolje uslove Programa mogu ostvariti pravo na finansijsku podršku u vidu bespovratnih sredstava u iznosu do 30% vrednosti ulaganja, odnosno do 40% vrednosti ulaganja za privredne subjekte koji pripadaju jedinicama lokalne samouprave koje su razvrstane u četvrtu grupu razvijenosti u skladu sa članom 12. Zakona o regionalnom razvoju i aktom Vlade kojim se utvrđuje jedinstvena lista razvijenosti regiona i jedinica lokalne samouprave.

Preostali iznos ulaganja finansiraće se iz kredita Fonda sa rokom otplate do 5 godina u okviru koga je grejs period do jedne godine, a kamatna stopa od 1% godišnje uz garanciju banke ili 2% godišnje uz ostala sredstva obezbeđenja,uz primenu valutne klauzule.

Iznos ukupno odobrenih sredstava po zahtevu ne može biti manji od 400.000,00 dinara, niti veći od 6.000.000,00 dinara za sve privredne subjekte.

Konkurs je otvoren dok se sredstva ne potroše.

ARRRO KS05201v

"Agencija za regionalni razvoj Rasisnkog okruga pruža pomoć svim zainteresovanim privrednim subjektima koji su početnici u poslovanju, a koji žele da konkurišu kod Fonda za razvoj za dodatna sredstva na više načina: pružanjem adekvatnih i pravovremenih poslovnih informacija, realizacijom sertifikovanih poslovnih obuka, kao i pomoć oko popunjavanju poslovnog plana i prikupljanje dokumentacije potrebne za konkurisanje.

Svi zainteresovani privredni subjekti dodatne informacije mogu naći na sajtu Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga www.arrro.rs. Trenutno, zbog postojećih okolnosti, dodatne informacije mogu dobiti putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Takođe bih dodala da kao jedna od ključnih aktivnosti koje realizujemo u oblasti besplatnog poslovnog konsaltinga, odnosi se na lica koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje tj. koji su potencijalni preduzetnici. Usluga koja se njima pruža, pored informisanja, besplatnih sertifikovanih obuka jeste i besplatna usluga izrade poslovnog plana kojim se konkuriše za subvencije za pokretanje posla kod Nacionalne službe za zapošljavanje ili kod Grada Kruševca, onda kada poziv za dodelu subvencija bude aktuelan.

Takođe pružamo pomoć i aktivnim privrendim subjektima koji žele da koriste subvencije za zapošljavanje radnika, prilikom popunjavanja poslovnog plana." - rekla je Sonja Jevremović, ispred ARRRO Kruševac

Dodatne informacije na internet stranici Agencije www.arrro.rs ili putem email-a: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE