KS ARRRO0120b

Kruševac,09.05.2020.Zaposleni u Agenciji za regionalni razvoja Rasinskog okruga, sa sedištem u Kruševcu, bili su veoma aktivni tokom vanrednog stanja a svoje aktivnosti u pomaganju stanovništvu grada Kruševca i Rasinskog okruga nastavljaju i dalje.

ARRRO KS0520n

Svesni ozbiljnosti situacije u kojoj se nalazimo, nastojimo da kao građani našeg grada i države Srbije, damo svoj maksimalni svoj doprinos u suzbijanju širenja bolesti COVID 19 izazvane virusom SARS-COV 2. U tu svrhu, smo bili veoma aktivni u proteklih mesec i po dana, pored redovnih aktivnosti u radu Agencije, zaposleni su dali svoj doprinos u volonterskom radu.

ARRRO KS05204

Inicirali smo nabavku 50 vizira koje smo obezbedili na na osnovu donatorkse podrške kompanije INMOLD PLAST DOO iz Požege i nesebične pomoći njihovog direktora Gorana Jankovića. Svesni činjenice da je ovaj deo opreme bio veoma potreban zdravstvenim radnicima, potrudili smo se da ih nabavimo i opremimo Službu Urgentnog centra opšte Bolnice u Kruševcu (20 vizira) i privremenu polnicu u Hali sportova u Kruševcu (30 vizira).

Takođem zaposleni u ARRRO Kruševac bili su angažovani u pripremi i distribuciji paketa koji su bili namenjeni najstarijim našim sugrađanima i penzionerima.

ARRRO KS05203

Novonastale okolnosti koje su nas zadesile su dovele do zatvaranja zelenih pijaca. U jednom momentu se javio problem kako prodaje voća I povrća od strne poljoprivrednih proizvođača, tako e se dovelo u pitanje nabavka i distribucija istih. Zajedno sa kolegama iz Čačka i Kraljeva, krenuli smo u administriranje stranice Kruševačka pijaca prodaja on line. Reč je o stranici koja trenutno ima više od 9000 članova, koja se svakodnevno ažurira i putem koje mogu da se oglase proizvođači voća, povrća, cveća, ukrasnog bilja, meda i sl. Pokazao se kao veoma efikasan I pouzdan način snabdevanja i razmene potrebnih inforamcija.

ARRRO KS05202

Zaposleni u Agenciji su uvek vodili računa o potrebama i željama osoba sa invaliditetom. U prethodnom periodu smo imali veoma dobru saradnju sa Centrom za OSI grada Kruševca, Organizacijom gluvih i nagluvih grada Kruševca, Organizacijom slepih i drugim udruženjima koja okupljaju ovu najranjiviju grupu stanovništva, kao i Ustanovu Jefimija koja brine o deci koja su lišena roditeljskog staranja. U redovnim uslovima naša saradnja se ogledala u pomoći oko pripreme i pisanja projekata i donatorskoj podršci.

ARRRO KS

I sada ne zaboravljamo na naše prijatelje i drage sugrađane. Danas svoju aktivnost usmeravamo na obezbeđenju sredstava za dezinfekciju i čišćenje njihovih prostorija kako bi se iste pripremile za bezbedni boravak I korišćenje svojih korisnika.

Naš moto je nečije malo nekome može da znači puno, jer sreća je veća ako se podeli. Moramo da brinemo i budemo na usluzi našim građanima. - kaže Sonja Jevremović iz ARRRO Kruševac.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE