zastavasrbija

Beograd,09.05.2020. Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potvrdila je juče da je usvojena odluka da će građanima Srbije za ulazak u zemlju biti dovoljan negativan PCR test, ne stariji od 72 časa, dok će u suprotnom morati u karantin na 14 dana.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Pink istakla da građani mogu da izađu iz Srbije, dok ulazak u druge države zavisi od same zemlje u koju putuju.

Ona je dodala da je liberalizovana i procedura za ulazak stranaca, što je važno zbog privrede i stranih studenata, kojima će takođe biti potreban PCR test koji pokazuje da su negativni na COVID-19, ne stariji od 72 časa, uz napomenu da će im donekle, ipak, biti ograničeno kretanje, u skladu sa potrebama.

Premijerka je poručila da je za građane i dalje najvažnija lična odgovornost, jer nema više tako restriktivnih mera.

Ona je konstatovala da je danas zabeležen blagi skok zaraženih koronavirusom u odnosu na juče, ali je bilo i više testiranih, a procenat iznosi približno 1,6.

To nije razlog za brigu jer smo danas imali najveći pad aktivnih slučajeva. Situacija je pod kontrolom. Vanredno stanje nismo ukidali dok nismo bili potpuno sigurni da je situacija pod kontrolom, ali građani moraju da imaju svest da je ovo nova normalnost dok ne bude vakcine, ponovila je premijerka.

Brnabić je ukazala na to da je sve na ličnoj odgovornosti i uputila molbu građanima da sprovode mere opreza, koriste maske, rukavice, peru ruke, drže distancu i poštuju zabranu velikih okupljanja.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE