MinFinRS

Beograd,13.05.2020. Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali saopštio je da svi punoletni građani Srbije od danas mogu da se prijave za 100 evra pomoći preko sajta Uprave za trezor, dok će u petak, 15. maja, po automatizmu početi isplata 100 evra penzionerima i građanima koji primaju socijalnu pomoć.

Mali je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) istakao da građani mogu da se prijave preko sajta idp.trezor.gov.rs, dok penzioneri i građani koji primaju socijalnu pomoć ne treba da se prijavljuju za taj novac, već će on biti isplaćen po automatizmu.

On je uputio poziv svim građanima da iskoriste jedan deo paketa ekonomske pomoći – isplatu 100 evra, i istovremeno najavio da će u petak početi sa radom i kol centar, pri čemu će preko medija biti objavljen broj telefona na koji će građani moći da se prijave.

Prijava za 100 evra trajaće do 5. juna, a isplata će se vršiti sukcesivno, na svakih pet dana, naveo je ministar i naglasio da je za tu meru država predvidela približno 60 milijardi dinara.
izvor:srbija.gov.rs
Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE