Brus zgradaOpstine

Brus,20.05.2020. Povodom velikog i nezapamćenog nevremena koje je zadesilo opštinu Brus u popodnevnim i predvečernjim časovima u utorak 19. maja 2020. godine saopštenje je dao i Štab za vanredne situacije opštine Brus:

SAOPŠTENjE Štaba za vanredne situacije Opštine Brus, 20.05.2020 godine

U toku jučerašnjeg dana, u popodnevnim časovima, na teritoriji opštine Brus došlo je do pojave elementarnih nepogoda - velika količina padavina praćena gradom i jakim olujnim vetrom, koja je meštanima nanela veliku materijalnu štetu.

U nekim delovima opštine padao je grad veličine oraha. Prema informacijama koje su dobijene sa terena najvišu su pogođena sela Kriva Reka, Osredci, Velika Grabovnica, Mala Grabovnica, Botunja, Graševci, Vlajkovci, Žiljci i pojedini delovi grada.

Najveća materijalna šteta naneta je poljoprivrednim proizvođačima, ali je bilo i oštećenja krova objekata, automobila, drveća i dr. Formirane su Komisije za procenu štete izazvanih elememtarnim nepogodama koje će obići teren, kako bi izvršile procenu nastale štete, nakon čega će republičkoj Vladi biti upućen zahtev za pomoć u otklanjanju posledica elememtarne nepogode.

Meštani koji su ovim povodom pretrpeli štetu, mogu Zahtevom da se obrate nadležnoj Komisiji.

Komandant OPŠVS 
Saša Milošević  


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 74125663
Gde su te komisije bile prosle godine? Sram vas bilo.Sve vas treba prijaviti nadleznom ministarstvu,pa svakom po zasluzi.
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE