EUprogres SHudolin 2

Beograd,07.06.2020. Šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin će 8. juna 2020. godine posetiti projekte koje EU podržava preko programa EU PRO u Kragujevcu, Batočini i Rekovcu a koji će unaprediti uslove za bavljenje sportom kao i za organizovanje kulturnih i turističkih aktivnosti u ovim lokalnim samoupravama.

Štefen Hudolin će u Kragujevcu zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem  posetiti obnovljene terene u Velikom parku, čiju rekonstrukciju je EU preko EU PRO programa podržala sa 147.000 evra. Nakon toga će Hudolin posetiti i završen projekat poslovne infrastrukture u staroj industrijskoj zoni gde je EU finansirala izgradnju komunalne infrastrukture i saobraćajnica koje treba da povežu stare i nove lokacije u industrijskoj zoni.

Ranije tokom dana predstavnik Delegacije Evropske unije (EU) će sa predsednikom opštine Batočina Zdravkom Mladenovićem obići radove na sportskim terenima koji obuhvataju rekonstrukciju terena za mali fudbal, dečijeg igrališta kao i izgradnju novih košarkaških i odbojkaških terena. Projekat ukupne vrednosti 140.000 evra će unaprediti uslove za bavljenje sportskim aktivnostima u Batočini, posebno među decom i omladinom.

Uz ove projekte sportske infrastrukture koje EU podržava u Šumadijskom okrugu, Štefen Hudolin će u Rekovcu sa predsednikom opštine Aleksandrom Đorđevićem posetiti Dom kulture čija je rekonstrukcija u završnoj fazi. Evropska unija je za ovaj projekat obezbedila preko EU PRO-a 72.000 evra, a na objektu je zamenjen krov, postavljena je nova stolarija, nov pod u sali, renoviran je sanitarni blok i nabavljen je novi nameštaj.

Aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE