Brus zgradaOpstine

Brus,11.06.2020. Štab za vanredne situacije opštine Brus održao je sednicu u sredu 10. juna a povodom nevremena koje zahvatilo teritoriju oveopštine 9. juna.

Na sednici štaba je sagledano stanje na teritoriji opštine Brus, nakon pojave  obilnih padavina, kao i  mere koje preduzimaju nadležna preduzeća, ustanove i službe, shodno dobijenom upozorenju Sektora za vanredne situacije, broj: 279/20 od 08.06.2020 godine.

Na sednici štaba izveštaj su podneli  rukovodioci preduzeća i službi sa područja opštine Brus o preduzetim merama i aktivnostima. Štab je konstantovano da su preduzete  sve neophodne mere na poboljšanju nastalog stanja, a potom je  doneo  sledeće:

     Z A K Lj U Č K E

1. Obavezuje se JKP „Rasina“ Brus , da   stavi u funkciju svu raspoloživu mehanizaciju i uloži dodatne napore na otklanjanju posledica usled pojave velike količine padavina.

2. Izvršiti dodatno angažovanje neophodnih posebnih radnih mašina privatnih preduzetnika, a sve u cilju što hitnijeg otklanjanja posledica nastalih usled pojave velike količine padavina i stvaranja bujičnih poplava.

3. Angažuju se Stručno-operativni timovi za zaštitu od poplava i drugih štetnih dejstava voda, i za zaštitu od zemljotresa, odrona i klizišta, a sve u cilju što hitnijeg otklanjanja posledica nastalih usled pojave velike količine padavina i stvaranja bujičnih poplava.

4. Obavezuje se Odsek za inspekcijske poslove OU Brus da izvrši nadzor i kontrolu svih izgrađenih nelegalnih objekata na vodama drugog reda na teritoriji opštine Brus.

5. Obavezuju se poverenici u MZ da obiđu kritična mesta na kojima je došlo do pričinjenja štete usled pojave velike količine padavina i stvaranja bujičnih poplava. O nastalim posledicama dužni su da obaveste Opštinski štab za vanredne situacije Brus.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

izvor:brus.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE