Brus9420 001

Brus,17.06.2020. Na teritoriji opštine Brus došlo je do povećanja broja potvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 i tim povodom zasedao je Štab za vanredne situacije opštine Brus koji je dao sledeće saopštenje:

Na teritoriji opštine Brus došlo je do povećanja broja lica obolelih od zarazne bolesti COVID-19. Usled povećanog broja kontakata stanovništva sa licima obolelim od COVID-19, u saradnji sa epidemiološkom službom ZZJZ Kruševac Štab prati i preduzima sve neophodne mere u cilju suzbijanja i širenja zarazne bolesti COVID-19.

Dana 17.06.2020 godine u Kabinetu predsednika opštine Brus, održana je hitna telefonska sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na petnaestoj vanrednoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije Brus, doneti su sledeći zaključci :

- Nalaže se JKP "Rasina" Brus da na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, preduzima sve potrebne mere oko postupanja sa posmrtnim ostacima lica koja su preminula od posledica virusa COVID-19, kao i lica kod kojih nije potvrđeno prisustvo virusa ili nisu testirana, a koja su bila u bliskom (direktnom) kontaktu sa licima kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa.

- Nalaže se JKP "Rasina" Brus da u saradnji sa poverenicima civilne zaštite, nakon primene svih mera oko postupanja sa posmrtnim ostacima lica koja su preminula od posledica virusa COVID-19, kao i lica kod kojih nije potvrđeno prisustvo virusa ili nisu testirana , a koja su bila u bliskom (direktnom) kontaktu sa licima kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, izvrši dezifekciju svih javnih površina i prostora na kom se nalazilo preminulo lice, a sve u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE