Brus9420 001

Brus,17.06.2020. Štab za vanredne situacije opštine Brus dao je saopštenje radi pravovremenog i tačnog informisanja građana o stanju koronavirusa COVID-19 na teritoriji opštine Brus.

SAOPŠTENjE 17.06.2020 godine

Prema  dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 17.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 29 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 6 seroloških testova , od kojih su 2 negativna i 4 pozitivna rezultata. Lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa putem ovog testa, upućena su na lečenje i to 2 lica na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac i 2 lica na kućno lečenje. Pored navedenih lica, na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac upućena su još tri lica sa simptomima upale pluća virusnog porekla.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 55 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Sve veći broj pacijenata sa respiratornim tegobama javlja se u Kovid ambulantu Doma zdravlja Brus, stoga apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Saša 93556182
Zašto OpŠVS ne kaže gde je žarište? Zašto ne odgovaraju odgovorna lica u radnim organizacijama koja nisu preduzela adekvatne mere odakle se širi zaraza? Zašto ne primenite drastične mere kako bi se ovo zlo suzbilo? Gde je odgovornost Načelnika Štaba? Ili se opet svi kriju iza kolektivne odgovornosti? Gospodo kao ŠVS trebate i vanredno reagovati kako bi spasili stanovništvo a ne da dajete uputstva kako da nas sahranjujete!
| 5 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE