Brus9420 001

Brus,19.06.2020. Na teritoriji opštine Brus nova dva potvrđena slučaja koronavirusa COVID-19. Tim povodom Štab za vanredne situacije opštine Brus dao je saopštenje radi pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 19.06.2020 godine

Prema  dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 19.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 30 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 15 seroloških testova , od kojih su 2 pozitivna rezultata.
Lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa putem ovog testa, upućena su na lečenje i to 1 lice na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac i 1 lice na kućno lečenje.
Kod jednog lica kod kog je predhodnog dana potvrđeno prisustvo virusa došlo je do pogoršanja klinične slike i isto je  upućeno na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.
Za 2 lica koja su 17.06.2020 godine upućena sa upalom pluća virusnog porekla na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac stigli su rezultati testiranja, kod lica je potvrđeno prisustvo virusa.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 120 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19.
Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE