Brus9420 001

Brus, 22.06.2020. I dalje se povećava broj potvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 na teritoriji opštine Brus - danas je potvrđeno 5 novih slučajeva. Štab za vanredne situacije opštine Brus je tim povodom izdao saopštenje u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 22.06.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 22.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 40 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 13 seroloških testova , od kojih su 5 pozitivnih rezultata. Lica kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa putem ovog testa, upućena su na lečenje i to 3 lica na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac i 2 lica na kućno lečenje.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućena su još 2 lica sa upalom pluća virusnog porekla.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 128 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Preporuke za primenu preventivnih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19: dr Danijela Milovanović Čikarić, Kovid ambulanta u Brusu

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE