Brus9420 001

Brus, 23.06.2020. I dalje se povećava broj potvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 na teritoriji opštine Brus tim povodom saopštenje je dao Štab za vanredne situacije opštine Brus u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 23.06.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 23.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 30 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeta su 3 brisa za PCR testiranje. Uzeto je 11 seroloških testova , od kojih kod 1 lica rezultat pokazuje prisustvo virusa,  a kod 3 lica rezultat pokazuje preležanu infekciju .

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućena su 2 lica sa upalom pluća virusnog porekla.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 2 lica koja su testirana van Kovid ambulante DZ Brus, kao i jedan smrtni slučaj lica koje je lečeno od virusa u zdravstvenoj ustanovi u Nišu.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 136 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE