Brus9420 001

Brus, 25.06.2020. Na teritoriji opštine Brus danas su potvrđeni novi slučajevi koronavirusa COVID-19 . Štab za vanredne situacije opštine Brus je tim povodom izdao saopštenje u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 25.06.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 25.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 23 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeto je 6 briseva za PCR testiranje. Uzeto je 8 seroloških testova, od kojih kod 1 lica rezultat pokazuje prisustvo virusa,  a kod 3 lica rezultat pokazuje preležanu infekciju .

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućena su 2 lica sa znacima virusne upale pluća. Rezultati testova za troje lica koja su testirana 23.06.2020 godine su pozitivna, i potvrđuju prisustvo virusa.

 Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 1 lica koje je samoinicijativno obavilo testiranje van Kovid ambulante Brus.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 139 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE