Blace poplava24620

Blace,24.06.2020. U opštini Blace došlo je do obustave vodosnabdevanja usled poplava izazvanih obilnim padavinama:

Obaveštavamo građane Opštine Blace da je došlo do prekida u proizvodnji vode za piće.

Zbog elementarne nepogode prouzrokovane obilnim kišnim padavinama kao i bujičnim poplavama u reonu sela Pridvorica došlo je do nestanka električne energije u fabrici za proizvodnju vode za piće. U uslovima velike zamućenosti jezera „Pridvorica“ kao i nestanka električne energije JKP „Blace“ nije u mogućnosti da proizvodi vodu za piće po propisanim standardima. 

U naselju Blace došlo je do havarije na vodovodnoj cevi ispod mosta u ulici Vojvode Putnika (kod autobuske stanice) te je obustavljeno vodosnabdevanje u pomenutom reonu.

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća su na terenu da lociraju oštećena na sistemu vodosnabdevanja kao i sanaciji pričinjene štete. 

Preostala voda u sistemu vodosnabdevanja je po rezultatima ispitivanja ispravna za piće ali postoji mogućnost havarijskog prodiranja atmosferske vode u sistem vodosnabdevanja pa preporučujemo građanima korišćenje flaširane vode za piće kao i korišćenje vode sa alternativnih izvorišta.

Mole se građani Opštine Blace da obezbede dovoljne količine vode za piće a JKP Blace će uložiti maksimalne napore za brzo otklanjanje svih nedostataka i brzu normalizaciju vodosnabdevanja. Takođe apelujemo na racionalno korišćenje vode zbog ograničenih količina u rezervoarima.

Koristimo priliku da obavestimo građane Opštine Blace da je zbog pomenute elementarne nepogode Predsednik Opštine Blace na predlog  Štaba za vanredne situacije Opštine Blace  uveo vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Blace
JKP Blace


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE