Raska Opstina

Raška,27.06.2020. Opština Raška je 26. juna uvela hitne I preventivne mere u cilju smanjenja rizika od širenja koronavirusa COVID-19 na teritoriji opštine Raška.

Štab za vanredne situacije opštine Raška, dana 26. juna 2020. godine, donosi sledeću

NAREDBU

o hitnim i preventivnim merama u cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Raška

I
U cilju smanjenja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Raška, a zbog pogoršane epidemiološke situacije u okruženju koja može ugroziti zdravlje stanovništva opštine Raška, utvrđuju se sledeće mere:

- Zabranjuje se organizovanje porodičnih svečanosti u otvorenom i zatvorenom prostoru (svadbe, banketi, babine, rođendani, krštenja i druge proslave).

- Nalaže se ugostiteljskim objektima (restoranima, kafićima, barovima, sportskim kladionicama i ostalima) ograničenje radnog vremena od 7 do 19 sati.

- Nalaže se Inspekcijskim službama opštine Raška da vrše kontrolu sprovođenje naredbe za ograničenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i zabranu organizovanja porodičnih svečanosti.

- Naređuje se načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova da obezbede dovoljnu količinu zaštitnih sredstava (maske, rukavice, viziri), dezinfekcionih sredstava, sredstava za higijenu i da preko svojih službenika vrše redovno dezinfikovanje prostorija i objekata Opštinske uprave i javnih preduzeća i ustanova.

- Nalaže se JKP „Raška“ da svakodnevno vrši dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja Raška, kao i najprometnijih ulica u gradu.

II
Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a primenjivaće se do otklanjanja rizika od širenja zarazne bolesti COVID-19 na teritoriji opštine Raška.

III
Naredbu objaviti na oglasnoj tabli opštine Raška, zvaničnoj internet stranici opštine Raška i u svim lokalnim medijima.


ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE RAŠKA
Broj: Sl.
Dana: 26. juna 2020. godine


KOMANDANT ŠTABA
Ignjat Rakitić

izvor:raska.org.rs

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE