Brus9420 001

Brus, 29.06.2020. Na teritoriji opštine Brus i danas ima novopotvrđenih slučajeva koronavirusa COVID-19 prema saopštenju Štaba za vanredne situacije, koje prenosimo u celini u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 29.06.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 29.06.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 42 pacijenta sa respiratornim tegobama. Uzeto je 5 briseva za PCR testiranje. Uzeto je 15 seroloških testova, od kojih kod 6 lica rezultat pokazuje prisustvo virusa, a kod 1 lica rezultat pokazuje preležanu infekciju.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućeno je 5 lica sa znacima virusne upale pluća.

 Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 2 lica koja su obavila testiranje van Kovid ambulante Brus.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 109 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE