Brus9420 001

Brus, 02.07.2020. Prema saopštenju Štaba za vanredne situacije na teritoriji opštine Brus danas ima 3 novopotvrđena slučaja koronavirusa COVID-19. Saopštenje prenosimo u celini u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 02.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, do 14:00 časova 02.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 61 pacijent sa respiratornim tegobama. Uzeto je 2 brisa za PCR testiranje. Uzeto je 18 seroloških testova, kod 4 lica rezultat pokazuje preležanu infekciju, nema pozitivnih rezultata .

Stigao je rezultat za jedno lice koje je testirano PCR testom 29.06.2020 godine, dostavljeni rezultat je pozitivan.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u toku dana upućeno je 3 lica sa znacima virusne upale pluća.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 2 lica koja su obavila testiranje van Kovid ambulante Brus.

U toku jučerašnjeg dana, u popodnevnim časovima, jedno lice sa teritorije opštine Brus je preminulo od posledica virusa COVID-19, koje je bilo na lečenju na Infektivnom odeljenju Kliničkog centra Niš.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 66 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE