Brus9420 001

Brus, 08.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 08.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, od 14:00 časova 07.07.2020 do 14:00 časova do 08.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 72 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 8 briseva za PCR testiranje. Stigli su rezultati briseva za pet lica testirana PCR testom 03.07.2020, rezultati su negativni.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u navedenom periodu upućeno je pet pacijenata sa znacima virusne upale pluća.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod dva lica koja su 04.07.2020 godine obavila testiranje van Kovid ambulante Brus, na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 64 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE