Brus9420 001

Brus, 14.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 14.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, od 14:00 časova 13.07.2020 do 14:00 časova 14.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 55 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 5 briseva za PCR testiranje.

Na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac u navedenom periodu upućeno je četvoro pacijenata sa znacima virusne upale pluća.

Od strane epidemiološke službe ZZJZ Kruševac do časa izveštavanja nismo dobili podatke o broju lica zaraženih virusom COVID-19 sa teritorije opštine Brus, rezultati se očekuju.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 36 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Ljubičica 118934173
A mene zanima kako je svakim danom sve manje ljudi u izolaciji a sve više onih koji se javljaju sa respiratornim i nfekcijama i onih koje transportuju u Kruševac. Objasnite Vi iz Kriznog štaba!?
| 4 0
Milica. 118944174
Gospodo pa vi već nedelju dana kazujete kako ne dobijate izvestaje o tetiranima,zarazenima...Kako onda na sajtu RTK mozemo svakodnevno da se informisemo o broju istih na teritoriji Rasinskog okruga,ukljucujuci i Brus?Ciji je ovo propust? Cija odgovornost?
| 4 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE