NP sastanakNovinariNVO15720

Novi Pazar,15.07.2020. Iz situacije u kojoj se grad Novi Pazar nalazi po pitanju pandemije virusa Covid 19, moguće je prevazići isključivo zajednčikim delovanjem svih društvenih faktora i odgovornim ponašanjem svakog pojedinca, zaključeno je na sastanku gradonačelnika Nihata Biševca i predstavika medija i civilnog sektora.

Sastanak je održan na inicijativu Organizacije civilnog društva (OCD), medija i novinara u Novom Pazaru.

“Cilj je, uvek da javnost obaveštavamo o svim dešavanjima i da istina dopre do naših sugrađana. Iznet je niz dobrih predloga u svrhu rešavanja zajedničkog zadatka koji je pred nama: da pomognemo svima kojima je pomoć potrebna. Prvenstveno mislim na pomoć obolelilma od Covid virusa, pomoć bolnici Novom Pazaru i građanima težeg materijalnog stanja čija je situacija dodatno zakomplikovana ovim stanjem”, rekao je gradonačelnik Biševac, ističući da su novinarima i javnosti u svakom momentu dustupni podaci kojima raspolažu Gradski štab za vanredne situacije i lokalna samouprava.

Osvrćući se na aktuelnu situaciju, gradonačelnik Biševac je apelovao na institucije i pojedince da odgovornim ponašanjem daju doprinos u borbi protiv pandemije.

"Gradski štab će svakodnevno obaveštvati javnost o razvoju situacije a da uz jedinstvo, svaka pomoć je dragocena. Moramo biti svesni da se zdravstveni sistem u kratkom roku suočio sa velikim brojem obolelih, čija je klinička slika izuzetno teška. Ni mnogo veći zdravstrveni centri ne mogu da podnesu deficit od 60 zdravstvenih radnika zaraženih opakim virusom. Uz stručnu pomoć lekara iz cele Srbije, lekara iz Bosne i Hercegovine uspostavljen je sistem i stanje se polako stabilizuje, iako je situacija i dalje teška”, zaključio je gradonačelnik Biševac.

izvor i foto:novipazar.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE