OpstinaBrus0316

Brus,15.07.2020. Veliki broj građana opštine Brus danas popodne putem društvanih mreža postavlja pitanje "Gde je Štab za vanredne situacije opštine Brus i šta se dešava sa izveštajima o testovima na koronavirusa Covid-19 na teritoriji opštine Brus od 06. jula 2020. godine pa do danas?"

Građani se nadaju da je situacija bolja nego prethodnih dana, ali se i pitaju „Gde je Štab za vanredne situacije opštine Brus, šta radi to telo, na čemu bazira svoje odluke i kakve procene razvoja situacije donosi?" jer već deveti dan nema izveštaja o rezultatima testiranih pacijenata na prisustvo koronavirusa Covid-19.

Naime od uvođenja vanredne situacije 07. jula 2020. godine, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa Covid-19, Štab nije saopštio nijedan rezultat o testiranim pacijentima a prema saopštenjima Štaba za vanredne situacije opštine Brus čekaju se rezultati za 56 pacijenata a u istom periodu 50 pacijenata je upućeno u bolnicu Kruševac sa simptomima virusne upale pluća.

S obzirom da Štab već 10-ak dana putem saopštenja moli građane koji su testirani i čekaju razultate, kao i njihove ukućane, da ne izlaze vani, građani se pitaju "Koliko je lica u izolaciji ili samoizolaciji na dan 15. juli ako se čekaju rezultati testova za 56 pacijenata a još 50 je upućeno u bolnicu Kruševac sa simptomima virusne upale pluća?".

Građani ističu da manjak pouzdanih informacija i takoreći potpuno odsustvo transparentnosti ima za posledicu neracionalno usmeravanje raspoloživih resursa i smanjenje efektivnosti napora koji se preduzimaju u cilju sprečavanja i suzbijanja širenja koronavirusa Covid-19.

Građani opštine Brus traže više pouzdanih informacija i očekuju da im se u što kraćem roku obrati komandant Štaba za vanredne situacije opštine Brus ili njegov zamenik i saopšte lično zvanične podatke putem zvaničnog sajta opštine Brus kao i putem medija.
N.Miljković

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE