Pijac167201

Brus,16.07.2020. Danas u prepodnevnim časovima na Zelenoj pijaci u Brusu  prodavci i kupci su bili primorani da napuste pijačni prostor jer je doneta odluka da pijaca ne radi do daljnjeg u cilju sprečavanja širenja koronavirusa Covid-19

Nešto posle 09:00 časova tezge su ispražnjene na intervenciju policije i inspekcijskih službi OU Brus, a prodavci su napustili pijačni prostor nezadovoljni prvenstveno što nisu pravovremeno obavešteni o odluci.

Pijac167204

Pojedini prodavci, koje smo zatekli u pakovanju robe, rekli su nam da se oni striktno pridržavaju propisanih mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i ne žele da krše donete odluke. Kako kažu, kada su došli na pijacu videli su neko obaveštenje ali su mislili da je ono staro jer se odnosi na vanredno stanje, koje je bilo na snazi od polovine marta do početka maja meseca kada je pijaca i bila zatvorena. Takođe, napomenuli su da je trebao neko da ih obavesti na vreme da ne dolaze na pijacu i da izbegnu nepotrebne troškove ali i da se organizuju drugačije.

Pijac167205

Prodavci su uspeli da prodaju nešto robe tokom pakovanja i priprema za odlazak sa pijace.

U toku današnjeg dana, nešto posle 13:00 časova, na zvaničnom sajtu opštine Brus postavljeno je obaveštenje o zatvaranju svih pijaca u Brusu - koje prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

Na osnovu odluke Opštinskog štaba za vanredne situacije  o proglašenju vanredne situacije na području opštine Brus , JKP Rasina je donelo odluku da  sve gradske pijace (zelena, buvlja i stočna) od 14.jula  do daljnjeg obustavljaju rad.

Brus odlukaPijace160720

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Marina 116780167
Bolje bi bilo da zatvorite kafice i kladionice, a ne pijacu, tu se siri korona. Niti ste na vreme obavestili prodavce niti kupce. Sram vas bilo, niste sposobni da vodite Brus.
| 2 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE