JKPBlace obavestenje

Blace,21.07.2020. Posle velikih poplava koje su zadesile opštinu Blace 24. juna 2020. godine došlo je do zabrane koriščenja vode za piće usled oštećenja vodovoda. I posle velikih napora JKP Blace i radova koji su trajali skoro mesec dana vodovod je osposobljen i voda je ispravna za piće.

Dana 20.07.2020. godine ukinuto je rešenje Sanitarne inspekcije kojim je izrečena mera zabrane korišćenja vode za piće potrošačima Opštine Blace i DOZVOLjAVA SE UPOTREBA VODE ZA PIĆE.

Nakon izvršenih analiza vode za piće od strane Instituta za javno zdravlje iz Niša rezultati ispitivanja su pokazali da je voda iz sistema vodosnabdevanja Pridvorica zdravstveno ispravna i da ispunjava norme propisane Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće. U svom izveštaju Institut je naveo da su ispitivani uzorci zdravstveno bezbedni  i dao je mišljenje da se VODA IZ JKP „BLACE“ MOŽE KORISTITI ZA PIĆE I PRIPREMU HRANE.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima Opštine Blace na strpljenju i razumevanju za nastalu situaciju koja je prouzrokovala smetnje u vodosnabdevanju. Obilne kišne padavine su Opštini Blace nanele veliku materijalnu štetu a JKP „Blace“ je pretrpelo nenadoknadivu štetu u  sistemu dopremanja vode za piće iz fabrike u Pridvorici do rezervoara u Blacu. U narednom periodu očekuju nas obimni radovi na uspostavljanju veće kontrole procesa proizvodnje i dopremanja vode građanima Opštine Blace. . navodi se u saopštenju JKP Blace.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE