Brus9420 001

Brus, 22.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 22.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, od 14:00 časova 21.07.2020 do 14:00 časova 22.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 37  pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 6 briseva za PCR testiranje. U navedenom periodu nije bilo upućivanja pacijenata na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.

Prema dostavljenim rezulatima testiranja od predhodnih dana, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod jednog lica kom je uzorkovan bris za PCR testiranje 17.07.2020 godine u Kovid ambulanti DZ Brus.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod troje lica koja su testirana 17.07.2020 godine i nalaze se na lečenju na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac. Na današnji dan od početka epidemije, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 88 lica. 

Predhodnih dana je bilo zastoja u obradi uzorkovanih briseva, pri dobijanju rezultata istih od strane ZZJZ Kruševac i Kovid ambulante DZ Brus, rezultati će biti objavljeni i transparentni.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 24 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE