MTT TanjaMatic0720

Beograd,22.07.2020. Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, saopštila je da je to ministarstvo ponovo ustupilo telefonsku liniju 19833 Savezu društava psihoterapeuta Srbije, kako bi građani mogli da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć tokom pandemije.

Ona je istakla da će na liniji Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, svakoga dana od 15 do 21 čas, volonteri Saveza pružati podršku svim građanima koji imaju psihološke tegobe usled pandemijske krize, dok će Centar nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima na istom broju telefona sa ciljem pružanja saveta za jačanje bezbednosti dece na internetu i prijema prijava ugrožavanja dece onlajn. Građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za razgovor sa edukatorima Centra ili sa psihoterapeutima.

„Tokom vanrednog stanja, u aprilu i maju, takođe smo omogućili građanima da na ovaj način dobiju podršku, budući da je nesumnjivo da pandemija uzrokuje teskobu i druge psihološke probleme kod ljudi. U tom periodu, volonteri Saveza primili su 286 poziva, a prosečno trajanje razgovora bilo je oko 22 minuta“, istakla je Matić.

„Sa druge strane, neophodno je bilo i da Nacionalni centar za bezbednost dece na internetu radi neometano, naročito zbog povećanog korišćenja interneta kod najmlađih i samim tim povećanog rizika od svih oblika onlajn ugrožavanja. U tom periodu primljeno je 1778 poziva i onlajn upita i formirano 236 predmeta“, navela je Matić.

Sve informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i saveti o onlajn bezbednosti dostupni su i na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs, dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci putem broja telefona 19833 nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org/korona-virus
Izvor:mtt.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE