Brus9420 001

Brus, 24.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 24.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, od 14:00 časova 23.07.2020 do 14:00 časova 24.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 27 pacijenata sa respiratornim tegobama. Uzeto je 6 briseva za PCR testiranje. U navedenom periodu dvoje pacijenata je upućeno na Infektivno odeljenje Opšte bolnice Kruševac.

Prema dostavljenim rezulatima testiranja od predhodnih dana, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod jednog lica kom je uzorkovan bris za PCR testiranje 20.07.2020 godine u Kovid ambulanti DZ Brus, i troje lica koja su testirana na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice Kruševac.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, došlo je do uvećanja broja lica pozitivnih na virus, pa tako sa teritorije opštine Brus, od početka epidemije do danas, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 93 lica.

Predhodnih dana je bilo zastoja u obradi uzorkovanih briseva, pri dobijanju rezultata istih od strane ZZJZ Kruševac i Kovid ambulante DZ Brus, rezultati će biti objavljeni i transparentni.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 17 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Gde je tu logika? 117523971
Sve više potvrdjenih slučajeva a sve manje ljudi u izolaciji. Objasnite kako?
| 1 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE