Brus9420 001

Brus, 25.07.2020. Današnje saopštenje Štaba za vanredne situacije opštine Brus o stanju  koronavirusa COVID-19 na teritoriji ove opštine prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

SAOPŠTENjE 25.07.2020 godine

Prema dostavljenom izveštaju, od 14:00 časova 24.07.2020  do 14:00 časova 25.07.2020 godine, u Kovid ambulantu DZ Brus se javilo ukupno 23 pacijenta sa respiratornim tegobama. U navedenom periodu dvoje pacijenata je upućeno na Infektivno odeljenje Opšte  bolnice  Kruševac.

Prema dostavljenim rezultatima testiranja od predhodnih dana, na teritoriji opštine Brus potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod dvoje lica kojima je uzorkovan bris za PCR testiranje 22.07.2020 godine u Kovid ambulanti DZ Brus.

Prema dobijenim informacijama od epidemiologa ZZJZ Kruševac, došlo je do uvećanja broja lica pozitivnih na virus, pa tako sa teritorije opštine Brus, od početka epidemije do danas, potvrđeno je prisustvo virusa COVID-19 kod 95 lica. 

Predhodnih dana je bilo zastoja u obradi uzorkovanih briseva, pri dobijanju rezultata istih od strane ZZJZ Kruševac i Kovid ambulante DZ Brus, rezultati će biti objavljeni i transparentni.

Na današnji dan, u kućnoj izolaciji imamo ukupno 25 lica, i oni su pod policijskim nadzorom.

Opštinski štab za vanredne situacije Brus apeluje na članove porodica lica koja su testirana PCR testom, da ostanu kod kuće do dobijanja rezultata testiranog lica, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa u populaciji i stabilizovala epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus .

Apelujemo na građane da se STROGO pridržavaju propisanih mera, instrukcija i preporuka, a sve u cilju sprečavanja širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19. Naročito se ističe potreba društvene odgovornosti svakog pojedinca i lično poštovanje svih mera prevencija.

KOMANDANT OpŠVS
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE