Batote put07209

Batote,Brus,31.07.2020. Da je putna infrastruktura u pojedinim selima bruskog kraja u lošem stanju govori poruka i fotografije od meštana iz sela Batote, najvećeg sela po prostranstvu u opštini Brus.

Batote put07201

"Put je okategorisan kao lokalni put, kreće od Batotskog Odbora pa se nastavlja preko mosta na Batotskoj reci u Petrovićima odakle je makadam i vodi do crkve Nikoljače, u dužini oko 5,5 kilometara. To je centralni, odnosno glavni, put sela Batote sa kog se odvajaju putevi za zaseoke - Rasje, Zdravkovići, Rasje Radisavljevići, Rasje Radonići. Put prolazi pored osnovne škole u Rasju, dalje se sa ovog puta odvajaju putevi za zaseoke Stojići, Jocići, Veselinovići i Burgići, Janići, Boškovići, Miloševići, Lipa.

Put dakle vodi ka osamdesetak domaćinstava u kojima ljudi žive i rade i ka još tridesetak domaćinstava u kojima se samo proizvode poljoprivredna dobra a čiji vlasnici žive uglavnom u Brusu.

Batote put07203

Najveća oštećenja na putu su posledica odvoza drva iz poseda Šumske Uprave Brus, od koje su meštani a i predsednik opštine dobili uverenja da ce put vratiti u prvobitno stanje po okončanom poslu, ali prođose meseci od tada a put niko ne popravi.

Asfaltiranje je obećano još davne 2002-uge godine, kao i u poslednjoj predizbornoj kampanji...

Meštanima ostaje samo nada da neće biti izigrani, jer vere u lokalne institucije više (opravdano) nema." - poručuju iz sela Batote, najvećeg sela po prostranstvu opštine Brus a i šire.

Ukoliko imate predlog i sugestije za uređenje svog sela koje se nalazi na teritoriji opštine Brus pošaljite fotografiju/e sa tekstom na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi bilo objavljeno na sajtu a nadležne službe na lokalu videle i uredile u dogovoru sa meštanima.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 100243017
Ovi "najglasniji" pojedinci među ovim mestanima su prvo sebi obezbedili posao,i tada im je bivsa vlast odgovarala.Danas isti ti pojedinci kukaju na one koje su do skora JAVNO velicali i gle cuda,odjednom im bas oni ne odgovaraju ...Nije se zaboravilo,sećamo se glasnogovornika,javnih pa jos spontanih nastupa ovih pojedinaca koji danas kukaju na one koje su do juce tapsali po ramenu i ostvarili sebi interes.Hoce li tako za neko vreme da pricaju i za ove koje danas tapsu?! Posto javnost zna koga su podrzali i za sta su se zalagali javno u mikrofon,a pogledajte gde su sad.I sta kazu.
| 5 -2
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE