Početak radova na zajedničkom projektu Fondacije Novak Đoković i Opštine Trstenik - NOVI VRTIĆ ZA DECU IZ SELA STOPANJA

FondacijaNDj 08202

Trstenik, 13.08.2020. – Predstavnici Fondacije Novak Đoković, Opštine Trstenik i Predškolske ustanove „Biseri“ iz Trstenika, obeležili su početak radova na rekonstrukciji ove ustanove u selu Stopanja. Ukupna vrednost projekta iznosi 24 miliona dinara, a kada bude završen pružiće 75 novih mesta za mališane iz ovog, ali i okolnih naseljenih mesta. U planu je rekonstrukcija i proširenje zgrade ove ustanove, a sa ciljem otvaranja tri nove radne prostorije.

FondacijaNDj 08203

Marko Kovačević, projektni menadžer u Fondaciji Novak Đoković, istakao je da je osnovna želja Fondacije da ovom donacijom omogući da što veći broj dece u ovoj lokalnoj zajednici stekne uslove za predškolsko obrazovanje.

„Čak 657 mališana koji žive na teritoriji Opštine Trstenik nažalost nema mogućnost da pohađa vrtić i zato u ovoj lokalnoj zajednici postoji velika potreba za proširenjem kapaciteta predškolske ustanove. Ukupna kvadratura novog objekta iznosiće približno 280 kvadratnih metara, tako da će rekonstrukcija ovog vrtića omogućiti da 75 mališana boravi i odrasta u najboljim uslovima. Do sada je Fondacija Novak Đoković rekonstruisala ili izgradila 45 vrtića i na taj način pomogla više od 22.000 dece, a ujedno je i sprovela obuke za blizu 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji. Cilj nam je da najmlađima pružimo idealne uslove za rast i razvoj i da na prvom mestu imaju podsticajno okruženje za učenje“, kaže Kovačević.

Predsednik Opštine Trstenik Aleksandar Ćirić izrazio je veliku zahvalnost Fondaciji i njenim osnivačima.

„Izgradnjom ovog objekta poboljšavaju se uslovi za kvalitetan rani razvoj i odrastanje dece kao i doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja na celoj teritoriji Opštine Trstenik, a naročito u sredinama koje imaju problem sa demografijom. Želimo da izrazimo zahvalnost i ponos, zbog svega što su Novak i Jelena Đoković i Fondacija učinili za našu državu, i što će u narednom periodu učiniti za Opštinu Trstenik, a nama će to biti dodatni motiv da nastavimo ulaganja naročito u stvaranje boljih uslova za najmlađe generacije“, istakao je Ćirić.

Direktorka PU „Biseri“ Marina Petrović istakla je važnost ove saradnje koja će olakšati život kako mališanima, tako i njihovim roditeljima.

„Zahvaljujući zajedničkoj saradnji PU „Biseri“, Opštine Trstenik i Fondacije Novak Đoković došlo se do ideje o uvođenju celodnevnog boravka u vrtiću, čime će se znatno olakšati život ljudima iz tog područja, a njima i njihovoj deci će svakodnevica biti lepša“, zaključila je Petrović.

FondacijaNDj 08201

Vrednost donacije Fondacije Novak Đoković iznosi 12 miliona dinara, u okviru kojih će 10 miliona biti namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova, dok će preostalih dva miliona biti upotrebljeno za opremanje novog vrtića.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE