Ravni crkva8201

Ravni-Brus,13.08.2020. Meštani zaseoka Trišić u selu Ravni takoreći privode kraju jednu od faza izgradnje crkve koja se gradi već petu godinu i u subotu 15. avgusta, na dan Svetog Stefana, sabraće se kod crkve kako bi proslavili slavu.

Prve godine izgradnje prvo su postavljeni temelji za crkvu, pa je napravljena crkva, zatim zvonik i kupljeno zvono a ove godine je ukrovljen deo za sedenje gde će meštani i njihovi gosti proslaviti slavu i održati tradicionalan sabor bez obzira na vremenske prilike.

Ravni crkva08202

Izgradnju i pokrivanje dela za sedenje je pomogla i Opština Brus a radili su Zoran, Slađan, Nebojša, Ljuba i ostali meštani. U narednom periodu pored sređivanja dvorišta crkve izvodiće se i drugi radovi na uređenju kako bi ovo sveto mesto trajalo što duže a meštani imali mogućnost da se sastaju i druže.

Ravni crkva0817e

Akciju izgradnje crkve u zaseoku Trišići koja je posvećena Svetom Stefanu pokrenula je Slavica Erić 2015. godine sa svojom decom Draganom i Danijelom, uz pomoć porodice, šire familije i stanovnika sela Ravni kako bi meštani mogli da se sabiraju u crkvi, na mestu gde je pre bilo crkveno zemljište i molitvište bez objekta.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE