NUNS press

Niš,14.08.2020. Odbor za ljudska prava Niš pokrenuo je inicijativu da se Nišlijama omogući da utiču na to za koje teme i kakav pristup izveštavanju se izdvaja njihov novac na medijskom konkursu.

„Grad Niš nikada nije pitao građane šta bi želeli da gledaju, slušaju ili čitaju u medijima koje plaćaju iz svog džepa, a kojima je preko konkursa koji se raspisuju za sufinansiranje medijskih projekata od javnog interesa u poslednjih pet godina podeljeno nešto više od tri miliona evra (353 miliona dinara). Zbog toga smo pokrenuli ovu inicijativu za uvođenje Mehanizma za sistemsko uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou, na osnovu kojeg će se kreirati Javni poziv za učešće na konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u javnom informisanju“, navodi Odbor.

U okviru ove inicijative Odbor je pozvao Nišlije da potpišu peticiju „Uključivanje građana u definisanje javnog interesa u javnom informisanju na lokalnom nivou“, koja se može potpisati sajtu www.change.org. Građani su pozvani i da popune upitnik „Kad finansiram, želim da biram“, odnosno da izaberu teme za koje smatraju da treba da budu sufinansirane njihovim novcem. Upitnik, koji ima moto „Hoću važne teme, a ne šećerleme“, Nišlije mogu da popune na linku OVDE

Nastavak teksta OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE