Amfilohije Bjelasica19820

Bjelasica-Crna Gora,19.08.2020. Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski g. Amfilohije služio je jutros, na Preobraženje Gospodnje sa sveštenstvo m Svetu službu Božiju u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ključkom Tavoru na Bjelasici.

Nakon Liturgije Vladika je predvodio litiju oko hrama, a onda je sa sveštenstvom i vjernim narodom blagosiljao slavski kolač i grožđe.

Amfilohije Bjelasica19820a

Govoreći o današnjem velikom hrišćanskom prazniku, Mitropolit crnogorsko-primorski je rekao da je tavorskom preobraženjskom svjetlošću lica Božijeg obasjana Crkva Božija i kroz nju svi zemaljski narodi od tada do današnjega dana.

“Ta svjetlost Hristvog lika sa gore Preobraženja, ona je obasjala, evo, i ovu bivolinu, kako se ona zvala prije onoga vremena kada je naš časni i čestiti arhimandrit Joil ovdje podigao ovaj lovćenski hram, onaj koji je tamo razoren i srušen. Evo ga, on je ovdje sa gore Lovćena ovu goru pretvorio u novi Lovćen, u novi Tavor, u novu goru preobraženja”, rekao je on.

Mitropolit Amfilohije je sa Ključkog Tavora danas pozvao sve ljude u Crnoj Gori, sve Crnogorce, bez obzira kako se oni osjećaju, da izađu na predstojeće izbore.

Nastavak teksta OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE