Brus zgradaOpstine

Participativno budžetiranje je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz gradske kase, bilo da je to izgradnja trotoara, asfaltiranje pojedinih ulica, uređenje stadiona ili ... Postupak podrazumeva udruživanje svih aktera u odlučivanju o budžetu za narednu godinu (lokalna vlast i građani)  koji bi zajednički doprineli kvalitetnoj i transparentnoj raspodeli javnog novca.

 Opština Brus bi trebalo da uključi što veći broj građana u planiranje budžeta za narednu godinu, naročito mlade, jer oni najbolje znaju šta im je potrebno. Ovo je način da građani kažu na šta će se trošiti novac iz opštinske kase, bilo da je to rekonstrukcija i izgradnja ulica i trotoara, gradskog bazena, stadiona, igrališta, puteva u selima, ostala infrastruktura pa i izrada planova budućeg razvoja opštine Brus a posebno turističkog centra Brzeće i jezera Ćelije.

Veoma mali broj građana opštine Brus, sa seoskog i gradskog područja, je obavešten da mogu svojim predlozima uticati na kreiranje dela budžeta i da mogu predlagati projekte koji se odnose na objekte i infrastrukturu koje su u nadležnosti lokalne samouprave čije se finansiranje obezbeđuje iz budžeta opštine Brus.

Nadamo se da će lokalna vlast opštine Brus ove godine, u procesu odlučivanja o lokalnom budžetu za 2021. godinu, uključiti veći broj građana, naročito mlade, što će pomoći da se bolje sagledaju potrebe svih koji žive na teritoriji opštine Brus.

Jedan od razloga zašto je bitno da što veći broj građana učestvuje u planiranju i odlučivanju o lokalnom budžetu za 2021. pogledajte OVDE
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE