AC crkvagrad

Aleksandrovac,12.09.2020. Velelepna duhovna svetinja Hram Sabora srpskih svetitelja u Aleksandrovcu, u nedelju 13. septembra leta gospodnjeg, obeležava svoju hramovnu slavu.

AC crkva09202

U toku su radovi na izgradnji prodavnice u čijem sklopu je i palionica za sveće, a koja bi trebalo da bude završena do kraja ovog meseca.

"Bogu hvala, mi napredujemo polako iako je ove godine zbog pandemije sve stalo. Zahvaljujući ljudima dobre volje i našim donatorima koji zaista vole crkvu i svoj rod pravoslavni, srpski tako da je izgradnja ove naše prodavnice sada pri kraju i nadamo se u skorijem vremenu, u toku septembra, biti završena i privedena nameni. Za nastavak parohijskog doma treba još dosta sredstava tako da se nadamo u pomoć naše opštine, a koja je i do sada pomagala i daće Bog da tako bude i ubuduće.
Pandemija korona virusa odložila je donatorsko veče koje je bilo planirano da se održi u Cirihu u junu ove godine. Zato sada sve gradimo od priloga naših vernika ovde i zato sve teče polako. Skoro smo dobili dve ikone za naš ikonostas, a uskoro ćemo pripremiti hram i za živopis. Radujemo se uvek našoj hramovnoj slavi, koja ove god pada 13. septembra.
Naš Vladika David kruševački doći će da uveliča slavlje našeg hrama i to nam je velika radost. Sveta arhijerejska liturgija počinje u 8 časova, a vladiku ćemo dočekati dvadesetak minuta pre početka liturgije.
Nadamo se da će taj dan kao i svi dosadašnji praznici svih naših hramova roda pravoslavnog biti pun blagodati i pun istinske radosti." rekao je protojerej Vukman Petrović.

Izgradnja Hrama počela pre gotovo tri decenije, sagrađen je dobrovoljnim prilozima vernika iz Župe i dijaspore, donacijama privrednika i opštinskim sredstvima.

AC crkva09201

Treba još dosta uložiti bi se završio Parohijski dom, uredila porta, živopisao hram. Zato pozivamo ljude dobre volje da pomognu da ova duhovna svetinja uskoro bude završena a sredstva možete uplatiti na dinarske tekuće račune:
- Komercijalna banka br:205-168954-51
- Vojvođanska banka br:325-9500600052790-81
- Poštanska štedionica br:200-2789400101919-30
Pri uplati sredstava naznačiti - za novi hram aleksandrovački.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE